Kristaller A-Ö

A

Afrikansk turkos: Denna sten sägs ha sin energi från Afrika och främjar kommunikation och kreativitet.

Agat Crazy Lace: En färgrik agat med vackra bandmönster som främjar balans och harmoni.

Agat, aprikos: En sten som förknippas med värme, kärlek och kreativitet och sägs främja glädje och positivitet.

Akvamarin: En blå beryllvariant som associeras med klarhet, lugn och kommunikation.

Amazonit: En grön sten som främjar lugn, frid och balans, även kallad "hoppets sten".

Ametist: En lila kvarts som symboliserar lugn och andlig tillväxt, ofta använd i meditation för klarhet och inre frid.

Ametrin: En kombination av ametist och citrin som sägs balansera energi och främja kreativitet.

Angel aura kvarts: En kvarts som behandlats med platina och silver, vilket ger den en himmelsk glans och sägs stärka andliga band och intuition.

Angelit: En sten som sägs ha en hög andlig frekvens och kan användas för att ansluta sig till änglar och guider.

Apatit: En sten som främjar klarhet, självuttryck och personlig tillväxt.

Apatit, blå: Den blå variationen av apatit sägs främja kommunikation och självuttryck.

Atlantisit: En sten som sägs ha kopplingar till det mytiska Atlantis och främja förståelse och insikt.

Aventurin: En sten som sägs locka till sig tur och framgång samt främja harmoni och välstånd.

Azurite: En mörkblå sten som sägs öka intuitionen och främja insikt och självrannsakan.

B

Bandagat, blå: En blå variation av bandagatsten som sägs främja lugn och balans i sinnet.

Bandagat, röd: Den röda variationen av bandagatsten sägs ge energi, passion och vitalitet.

Bergskristall: En mångsidig sten som sägs förstärka energi och klarhet samt främja healing och balans.

Blomsteragat: En sten med färgrika bandmönster som sägs främja kärlek, kreativitet och harmoni.

Blomsteragat, grön: Den gröna variationen av blomsteragat sägs stärka hjärtchakrat och främja inre lugn och balans.

Blomsteragat, röd: Den röda variationen av blomsteragat sägs öka passion och vitalitet samt stärka förbindelsen till jorden och naturen.

C

Citrin: En gulaktig kvarts som sägs attrahera välstånd, glädje och framgång samt främja självförtroende och personlig styrka.

D

Dumortierit: En blå eller lila sten som sägs främja tålamod, ordning och struktur samt främja självkontroll och övervägande.

E

Eldagat: En sten med flammiga mönster som sägs ge kraft, passion och vitalitet samt främja kreativitet och entusiasm.

Epidote: En grön eller svart sten som sägs främja tillväxt, transformation och överflöd samt hjälpa till att lösa blockeringar och begränsande mönster.

F

Falköga: En blåaktig eller grå sten med ögonliknande mönster som sägs främja klarhet, förståelse och insikt samt stärka intuitionen.

Fire and ice bergskristall: En bergskristall med inneslutningar som ger den ett utseende av eld och is, sägs främja balans och harmoni samt stärka energiflödet.

Fluorit: En färgrik sten som sägs främja klarhet, fokus och intuition samt stärka sinnet och underlätta beslutsfattande.

Förstenat trä: Ett fossilt trä som över tid har ersatts av mineraler och sägs främja jordanknytning, tålighet och stabilitet samt underlätta förändring och tillväxt.

G

Golden healer: En kvarts som sägs innehålla guldaktiga inneslutningar och främja helande på både fysisk och andlig nivå samt öka vitaliteten och energin.

Granat: En röd eller brun kristall som sägs öka energi, passion och motivation samt stärka viljestyrka och överlevnadsinstinkt.

H

Heliotrop: Även kallad blodsten, en grön sten med röda fläckar som sägs främja mod, styrka och självförtroende samt ge energi och vitalitet.

Hematit: En silvergrå sten som sägs ge skydd, jordning och styrka samt främja tillflykt från negativitet och stress.

Honungskalcit: En gyllene sten som sägs främja glädje, optimism och kreativitet samt hjälpa till att balansera känslor och energi.

Howlit: En vit eller grå sten med marmorerat mönster som sägs främja lugn, avslappning och tålamod samt underlätta kommunikation och självuttryck.

Hypersten: En sten som sägs främja inre lugn, visdom och förståelse samt stärka intuitionen och förmågan att se bortom ytan.

J

Jaspis brecci: En sten som består av fragment av olika jaspisarter sammanfogade till en sten och sägs främja styrka, mod och uthållighet samt ge jordanknytning och stabilitet.

Jaspis mookait: En marmorerad sten i jordnära toner som sägs främja äventyr och flexibilitet samt ge jordanknytning och balans.

Jaspis, gul: En gyllene jaspissten som sägs främja glädje, optimism och personlig kraft samt stärka viljan och ge mod.

Jaspis, röd: En röd jaspissten som sägs ge energi, passion och styrka samt främja jordanknytning och vitalitet.

Jordgubbskvarts: En rosa kvarts med röda inneslutningar som sägs främja kärlek, passion och romantik samt ge harmoni och välbefinnande.

K

Kalcit, blå: En blå kalcitsten som sägs främja lugn, klarhet och kommunikation samt stärka sinnet och underlätta emotionell läkning.

Kalcit, grön: En grön kalcitsten som sägs främja tillväxt, balans och förnyelse samt ge känslomässig läkning och harmoni.

Kalcit, gul: En gyllene kalcitsten som sägs främja glädje, optimism och kreativitet samt ge energi och vitalitet.

Kalcedon: En blå eller vit sten som sägs främja lugn, harmoni och inre fred samt underlätta kommunikation och självuttryck.

Kambaba jaspis: En grönaktig jaspissten med mörka ringar som sägs främja jordanknytning, stabilitet och tillväxt samt ge trygghet och skydd.

Karibisk blå aragonit: En himmelsk blå aragonitsten som sägs främja lugn, klarhet och medvetenhet samt underlätta förändring och transformation.

Karneol: En varm orangeröd sten som sägs främja mod, kreativitet och passion samt ge energi och vitalitet.

Krysokolla: En grönblå sten som sägs främja inre visdom, kreativitet och självuttryck samt underlätta kommunikation och emotionell läkning.

Kunzit: En rosa eller lila sten som sägs främja kärlek, medkänsla och inre fred samt stärka hjärtchakrat och öppna för universell kärlek.

L

Labradorit: En mörk sten med färgglada skiftningar som sägs främja intuition, skydd och magi samt ge klarhet och insikt.

Lapis lazuli: En djupblå sten med guldiga inneslutningar som sägs främja inre visdom, klarhet och andlig tillväxt samt underlätta kommunikation och självinsikt.

Larimar: En himmelsblå sten som sägs främja lugn, harmoni och healing samt stärka självuttryck och emotionell läkning.

Leopard jaspis: En sten med fläckigt mönster som sägs främja jordanknytning, styrka och stabilitet samt ge mod och beslutsamhet.

Lepidolite: En lila sten med glittrande inneslutningar som sägs främja lugn, avslappning och inre balans samt underlätta sömn och emotionell läkning.

M

Malakit: En grön sten med mörka band som sägs främja förändring, tillväxt och healing samt stärka självförtroende och emotionell stabilitet.

Marmoronyx: En marmorerad sten i olika nyanser som sägs främja stabilitet, beslutsamhet och självkontroll samt ge jordanknytning och förankring.

Mossagat: En grön sten med mörka mossliknande mönster som sägs främja lugn, harmoni och förståelse samt ge naturlig skönhet och livskraft.

Månsten, vit: En vit eller opalaktig sten med blåaktiga skimmer som sägs främja intuition, feminin kraft och kreativitet samt ge känslomässig balans och lugn.

Månsten, svart: En svart sten med silveraktiga skimmer som sägs främja skydd, marknad och jordanknytning samt underlätta förändring och transformation.

N

Nefrit jade: En grön sten som sägs främja välbefinnande, inre lugn och harmoni samt ge skydd och lycka.

O

Obsidian: En svart vulkanisk sten som sägs främja skydd, rening och avskildhet samt hjälpa till att avvärja negativ energi och stärka jordanknytning.

Ocean jaspis: En sten med blå och grå mönster som sägs främja lugn, harmoni och förståelse samt ge lugn och stabilitet som havets vågor.

Onyx: En svart sten som sägs främja skydd, styrka och beslutsamhet samt ge stabilitet och jordanknytning.

Oxöga: En brun eller rödbrun sten med ögonliknande mönster som sägs främja insikt, klarhet och fokus samt ge skydd och intuition.

P

Pyrit: En gyllene sten som sägs främja välstånd, framgång och självförtroende samt ge styrka och energi.

R

Regnbågsobsidian: En svart sten med färgrika fläckar som sägs främja healing, skydd och balans samt hjälpa till att balansera energiflödet och främja klarhet.

Rhodokrosit: En rosa sten med mörka band som sägs främja kärlek, självacceptans och emotionell läkning samt ge hjärtchakra balans och välbefinnande.

Rodonit: En rosa eller rödbrun sten som sägs främja kärlek, medkänsla och förlåtelse samt ge balans och harmoni i relationer.

Rökkvarts: En rökfärgad kvartssten som sägs främja jordanknytning, skydd och stabilitet samt underlätta förändring och övergång.

Rosa bandagat: En rosa sten med bandmönster som sägs främja kärlek, harmoni och emotionell läkning samt ge tröst och lugn.

Rosa turmalin: En rosa sten som sägs främja kärlek, medkänsla och emotionell balans samt stärka hjärtchakrat och främja välbefinnande.

Rosenkvarts: En rosa kvartssten som sägs främja kärlek, harmoni och lugn samt underlätta självkärlek och emotionell läkning.

Rubin rå: En rå rubinsten som sägs främja passion, energi och mod samt ge skydd och styrka.

S

Sardonyx: En sten med röda och vita bandmönster som sägs främja styrka, mod och självkontroll samt ge jordanknytning och stabilitet.

Selenite: En vit eller transparent sten som sägs främja klarhet, renhet och andlig tillväxt samt ge lugn och frid.

Septarian: En sten som bildats av kalksten, lermineral och organiskt material och som sägs främja jordanknytning, kreativitet och personlig styrka.

Serpentin: En grön sten som sägs främja inre lugn, balans och helande samt stärka kroppen och sinnet.

Shungit: En svart sten som sägs ha kraftfulla reningsegenskaper och skydda mot negativ energi samt främja välbefinnande och balans.

Silkesagat: En sten med mjuka bandmönster som sägs främja harmoni, balans och inre frid samt underlätta förändring och tillväxt.

Sodalit: En blå sten med vita inslag som sägs främja kommunikation, självuttryck och mental klarhet samt stärka intuitionen och kreativiteten.

Solsten: En sten med glittrande inneslutningar som sägs främja glädje, optimism och personlig styrka samt ge energi och livslust.

T

Tigeröga: En gyllene sten med bandmönster som sägs främja mod, styrka och självförtroende samt ge skydd och jordanknytning.

Turmalin: En sten i olika färger som sägs ha olika egenskaper, såsom skydd, healing och balans, beroende på färgen.

Turkos: En himmelsblå sten som sägs främja kommunikation, healing och skydd samt ge klarhet och frid.

Kristallmagi Atlantis kristaller

BOKTIPS

Kristallmagi

En vacker bok för dig som vill fördjupa dina kunskaper om kristaller, stenar och dess betydelse. Du får också lära dig hur du kan skapa vardagsmagi i hemmet, på arbetet, lära dig lägga kristallnät, samt fullt med tips på olika positiva ritualer för ditt växande och framtid.

Läs mer
Boken om kristaller Atlantis kristaller

för dig som vill ha ett kristallexikon hemma

Boken om kristaller

Allt du behöver veta om kristallernas kraft. Boken fungerar som ett uppslagsverk där du genast kan hitta en kristall du söker eller identifiera en du inte känner till.

Läs mer
Om magiska stenar Atlantis kristaller

en introduktion till kristaller

Om magiska stenar...

En vacker bok med magiska stenar och kristaller i alla möjliga former. Boken berättar om stenarnas symbolik och energi och beskriver hur du kan välja en sten till dig själv eller en vän.

Förteckning över stenar som förknippas med olika stjärntecken och de olika månads stenarna.

Läs mer